All Posts By

admin

Cara Mudah Buat Copywriting Power

By | Marketing | No Comments

TEKNIK & CARA MUDAH MEMBUAT COPYWRITING POWER

copy writing power | Hilde Group

Bukan mudah untuk membuat copywriting power yang gempak dan dapat menarik minat semua untuk terus membaca iklan yang bakal kita jalankan di facebook atau di mana- mana sahaja. Copywriting power yang menarik akan meningkatkan lagi jualan sale jika CTA mengenai pada tempat yang tepat. Mari kita pelajari teknik yang mudah ini untuk membuat copywriting power ini.

STRUKTUR HEADLINE

Headline ataupun dipanggil “MAIN ATTRACTION” untuk sesuatu iklan, ini merupakan perkara yang paling PENTING SEKALI kerana ia merupakan perkara PERTAMA yang pelanggan akan lihat terlebih dahulu. Di sinilah pelanggan akan menilai copy writing anda sama ada untuk terus membaca atau melebel copywriting anda membosankan atau sebaliknya.

STRUKTUR SUB-HEADLINE

Sub-headline ataupun dipanggil juga “mini-headline” adalah tajuk kecil, yang merupakan perkara kedua penting dalam iklan. Hal ini kerana, ianya merupakan elemen tambahan untuk mengukuhkan headline. Jika kita meletakkan diri kita sebagai pelanggan, kita ingin melihat apakah ringkasan ISI KANDUNGAN iklan tersebut dari skop yang yang lebih ringkas dan menarik minat mereka untuk terus membaca.

copy writing power | Hilde Group

 STRUKTUR INTRO

Intro adalah sesuatu iklan yang ringkas dan padat serta dapat memukau pelanggan. Intro adalah yang membuatkan pelanggan anda berkobar-kobar untuk terus membaca copy writing anda.

STRUKTUR TAWARAN SUKAR DITOLAK

Sebelum melangkah ke step terakhir adalah menyediakan tawaran di penghujung iklan anda. Ini KERANA untuk menarik minat para pelanggan supaya mengambil langkah seterusnya bagi mendapatkan produk mahupun service anda. Anda haruslah mencari tawaran yang menjadikan pelanggan anda akan mengalami kerugian yang besar jika menolak tawaran yang anda telah nyatakan.

copy writing power | Hilde Group

STRUKTUR ARAHAN UNTUK BERTINDAK (CTA)

Terakhir sekali adalah CALL TO ACTION iaitu meminta pelanggan anda untuk bertindak. Benda paling wajib dalam COPYWRITING anda adalah call to action. Jika anda tidak meletakkan call to action iklan anda akan dianggap sia-sia. Kenal pasti CTA anda dengan tepat untuk membuahkan hasil yang bermakna untuk anda. Anda boleh melihat engagement untuk memastikan sama ada COPY WRITING anda berkesan atau sebaliknya.

Dapatkan pelbagai lagi maklumat di www.hildegroup.com 

Menarik Minat Pelanggan | Hilde Group

Cara Menarik Minat Pelanggan Dengan Baik

By | Tips Bisnes | No Comments

Sesebuah perniagaan yang diusahakan mempunyai harapan yang tinggi untuk terus maju dan berjaya di masa akan datang. Namun, adakah perniagaan itu mampu berjaya untuk menjaga hati pelanggan untuk memastikan mereka setia menggunakan produk anda.

Menarik minat pelanggan | hilde group

Di bawah ini merupakan perkara yang wajib anda lakukan untuk menarik minat pelanggan anda.

1.Mempunyai Hati

Bagaimana ingin menarik minat pelanggan anda  ? Apa yang perlu anda lakukan adalah, pertama sekali  anda mestilah mempunyai hati. Hati yang ikhlas untuk membantu pelanggan kita yang mempunyai masalah dan ingin mencuba produk kita atau telah mencuba untuk menjadikan pelanggan anda pelanggan yang setia.

Menarik minat pelanggan | hilde group

2.Mengatur Strategi

Strategi harus di diatur terlebih dahulu untuk memudahkan khidmat pelanggan memenuhi permintaan pelanggan bagi menarik minat pelanggan anda. Anda haruslah mengkaji terlebih dahulu mengenai pelanggan anda. Dan kenal pasti apa yang pelanggan anda suka dan tidak suka. Pastikan anda perbanyakkan yang dapat menarik minat pelanggan anda. Selepas itu, atur strategi yang membantu untuk memuaskan kehendak pelanggan anda.

3.Customer Intimacy

Sangat mesra bersama pelanggan anda. Ini akan membuatkan pekerja anda berasa gembira untuk terus membeli dengan anda. Sebagai contoh, anda begitu erat dengan pelanggan ada dan sering mengambil berat tentangnya. Selain itu, memohon maaf jika ada melakukan kesalahan.

4.Mengenal Pasti Bahasa Pelanggan

Anda sewajarnya mengenal pasti bahasa pelanggan anda ini kerana mengikut perbezaan umur dan juga kerjaya. Ada yang mudah memahami dan ada juga yang perlu banyak belajar mengenai pelanggan anda. Anda tidak harus memberi layanan dan membahasakan diri mereka sama sahaja. Malah anda haruslah membezakan perkara tersebut agar pelanggan anda berasa selesa bagi menarik minat pelanggan anda.

5.Fahami Pelanggan

Anda haruslah fahami kehendak pelanggan anda. Terdapat pelbagai jenis pelanggan yang anda haruslah fahami. Tidak semua pelanggan mempunyai sikap yang serupa. Anda perlu belajar untuk mengenali pelanggan anda.

 

Jardin Royale Transformational hall | Hilde Group

Sewa Dewan Murah Shah Alam & Kuala Lumpur

By | About Hall | No Comments

Hai Semua,

Ada tak sesiapa kat sini bercadang untuk melangsungkan perkahwinan tapi masih lagi tidak tahu dekat mana nak buat majlis perkahwinan anda untuk dapatkan sewa dewan murah? Hari ini Hilde Group nak kongsikan dengan korang keadaan Jardin Royale Transformational Hall. Ini adalah tempat wajib untuk anda potret kenangan hari bahagia anda.

First, Hilde Group nak belanja sikit gambar kat korang yang ada di dalam Jardin Royale Transformational Hall. Jum Lihat gambar di bawah.

Jardin Royale Transformational hall | Hilde Group

Jardin Royale Transformational hall | Hilde Group

Jardin Royale Transformational hall | Hilde Group

Mengenali Jardin Royale Transformational Hall:

Jardin Royale Transformational Hall beroperasi pada pertengahan tahun 2017. Jardin Royale Transformational Hall berlokasi di Star Avenue Lifestyle Mall berdekatan dengan Airport Subang. Jardin Royale Transformational Hall merupakan bangunan di dalam Mall Star Avenue untuk meraikan majlis perkahwinan, seminar, event dan sebagainya. Jardin Royale Transformational Hall menyediakan pakej sewa dewan murah serendah RM3000 sahaja.

Kenapa korang WAJIB guna dewan Hilde Group??

 Sewa dewan murah Gile!

 Berpenghawa dingin?
 Parking berlambak – lambak & FREE
 Dalam Mall Star Avenue Lifestyle Mall
 3 km je dari kwasa sentral
 Ada Bas pengantara dari kwasa sentral ke Star Avenue
 5 minit je dari Lapangan Terbang Subang
 Berdekatan dengan masjid
 Medan selera kat atas je
 3000sqft boleh memuatkan 300 Pax tanpa meja & 150 dengan meja.
 Kawasan Senang Cari
 2 Skrin LCD + projektor
 PA Sistem
 Sistem pencahayaan
 Carta flip
 2 WIFI
 Stesen penyegaran (kopi & teh aliran percuma)
 Bakeri & kopi (kos sendiri)

PROMOSI untuk BULAN ini harga hanya Serendah RM3000 setelah DISCOUNT RM500! banyak gila OFFER dan sewa dewan murah.

Jadi tunggu apa lagi? Jom CALL no ni untuk sebarang pertanyaan mengenai Dewan kami ?

CALL ke 03-77347155
CALL ke 03-77347155
CALL ke 03-77347155

Usahawan Berjaya Di Malaysia | Hilde Group

Kenapa ‘Me Time’ Penting Untuk Usahawan Berjaya Di Malaysia

By | Management | No Comments

Kenapa ‘Me Time’ Penting Untuk Usahawan Berjaya Di Malaysia

Usahawan Berjaya Di Malaysia | Hilde Group

Apabila seseorang itu merasakan dalam tempoh masa 24 jam yang dia ada masih belum cukup, itu tandanya dia tidak mampu untuk kawal kehidupannya dan gagal menjadi seorang usahawan berjaya di Malaysia ini. Sekiranya keadaan ini berterusan, ia akan menyebabkan seseorang itu kemurungan dan seterusnya mengabaikan masa untuk diri sendiri ataupun ‘me time’. Jadi di sini admin nak kongsikan bagaimana anda boleh mula dan pastikan anda berjaya kawal masa dan dapat ‘me time’ anda?

  1. MENCARI AKTIVITI DAN FORMULA MASA YANG SESUAI

Bila anda satu waktu atau ‘me time’, anda boleh fokus pada aktiviti yang anda rasakan dapat meningkatkan kestabilan emosi dan dapat memberikan semangat kepada anda. Contohnya anda boleh lakukan sesuatu yang mudah seperti bernafas secara tenang sambil pejam mata dan kemudian tulis apa impian yang ingin anda capai ataupun anda boleh hadiahkan diri anda dengan sesuatu yang anda gemar seperti makanan kegemaran yang senang diperoleh dan menjadi usahawan berjaya di malaysia.

Anda akan menemui masa dan aktiviti yang sesuai untuk anda bila formula ini membuat anda berasa lebih tenang. Selain itu, anda juga akan menjadi lebih positif bila berhadapan dengan cabaran.

  1. AMALKAN SETIAP HARI SUPAYA ANDA AKAN TERBIASA

Sesuatu yang baru memang susah untuk kita amalkan. Tambahan lagi, anda tentu akan risau dengan senarai tugas anda yang berjela panjang dan terpaksa di tinggalkan sebentar. Anda boleh set dalam alarm telefon anda dan kawal diri anda untuk aktiviti ‘me time’ anda. Sebaik sahaja tiba masanya, anda perlu pejamkan mata dan bernafas dengan tenang dan rehat sepuasnya agar anda dapat selaraskan antara kerja dan personal untuk menjadikan anda usahawan berjaya di malaysia.

  1. SATU HARI SATU ‘ME TIME’

Pakar kesihatan mengesyorkan anda untuk mengadakan satu masa yang khusus untuk anda setiap hari. Tempoh masa itu tidak perlu terlalu lama. Boleh hadkan untuk satu jam sahaja. Sekiranya anda seorang yang terlalu sibuk, 15 minit sehari pun sudah berkesan untuk anda. Contoh waktu yang baik adalah selepas solat, waktu awal pagi, ketika mandi ataupun sebelum tidur.

Semoga tips ini bermanfaat untuk anda semua. Kita kena ingat untuk ‘me time’ ini adalah senjata yang baik untuk kita mengasah dan menjaga kesihatan mental dan ketenangan kita supaya kita dapat menjadi seorang usahawan yang berjaya di Malaysia.

post iklan di facebook | hilde group

TIME PALING SESUAI POST IKLAN DI FACEBOOK!

By | Marketing | No Comments

TIME PALING SESUAI POST IKLAN DI FACEBOOK!

Ramai yang menghadapi masalah apabila pos iklan ataupun promosi di facebook menghadapi masalah yang tepat untuk memastikan iklan dilihat oleh pelanggan anda. Terdapat 7 waktu kemuncak apabila kebanyakan akan online di facebook masing- masing untuk bersosial di facebook.

Tahukah anda apakah time yang paling sesuai untuk post iklan di facebook anda? Hilde Group kongsikan ke anda 7 waktu kemuncak yang tepat dan berkesan.

post iklan di facebook | hilde group

7 TIME PALING SESUAI IKLAN PROMOSI DI FACEBOOK

post iklan di facebook | hilde group

  1. WAKTU KERJA ( 10.00 AM )

Pada waktu ini, kebanyakan pekerja yang boleh menggunakan facebook di pejabat akan mula menggunakan facebook dan waktu ini amat sesuai untuk anda post iklan di facebook anda supaya dapat dilihat oleh pelanggan anda.

2. LUNCH HOUR ( 12.00 PM )

Pada waktu ini kebanyakan orang bekerja akan mula akses ke facebook untuk berehat sambil makan dan masing – masing membuka facebook untuk check notification di facebook masing- masing. Waktu kemuncak ini anda boleh post iklan di facebook dan senang untuk pelanggan anda melihat setelah mula log in ke dalam facebook mereka.

post iklan di facebook | hilde group

3. WAKTU BERTENANG ( 1.00 PM)

Ini adalah waktu bertenang seketika sebelum semua orang bekerja mula berehat untuk makan di disamping akses facebook untuk melihat perkembangan semasa.

post iklan di facebook | hilde group

4. SEBELUM BALIK KERJA ( 5.00 PM )

Ini adalah waktu kemuncak untuk anda post iklan di facebook promosi barangan anda. Ini kerana sebelum punchcard, ramai yang bakal log in ke facebook masing – masing buat seketika dan akan bergerak untuk menghadapi jem di dalam perjalanan pulang ke rumah masing- masing.

post iklan di facebook | hilde group

5. SEBELUM MAGHRIB ( 8.00 PM )

Untuk iklan anda lebih banyak engagement pastikan anda post pada waktu ini kerana semua sudah mula membuka facebook masing-masing. Mengikut kajian yang hilde group lakukan di kebanyakkan page. waktu ini merangkap kebanyakan akan menggunakan facebook masing- masing.

post iklan di facebook | hilde group

6. SELEPAS ISYAK ( 9.00 PM)

Waktu ini adalah waktu relex dan santai. Semua akan menggunakan facebook dengan tenang tanpa da sebarang gangguan. inilah waktu yang paling sesuai untuk anda close sale pelanggan anda. tenang untuk buat bayaran ke account anda jika anda berjaya close sale dengan mudah.. Anda boleh download ebook “Step Mudah Close Sale” secara PERCUMA untuk membantu anda mendapatkan sale.

post iklan di facebook | hilde group

7.WAKTU KEMUNCAK

Waktu ini sama dengan waktu di pukul 9.00 amat mudah untuk anda close sale.

Semoga ilmu ini dapat membantu ada dalam perniagaan anda. Nantikan pelbagai lagi tip ilmu yang membantu anda daripada Hilde Group.

——————————————————————————————————————————–

TIADA PEJABAT UNTUK LAKUKAN KERJA SAMBILAN ANDA??
.
JANGAN RISAU!
.
Hilde Group ada menyediakan COWORKING SPACE untuk anda melakukan kerja SAMBILAN anda atau kerja secara BERKUMPULAN
.
HARGA YANG DITAWARKAN ADALAH RM30 SAHAJA!
.
Cuma klik link di bawah untuk booking!

( Link ini )

post iklan di facebook | hilde group

Sedih Gaji | Hilde Group

SEDIH GAJI KECIL KENA POTONG LAGI ???

By | Management | No Comments

SEDIH GAJI KECIL KENA POTONG LAGI???

Ramai yang berasa risau dan sedih gaji kecil mereka bakal dipotong. Sebenarnya potongan tidaklah terlalu banyak. bawah daripada Rm10.00 sahaja. dan Tidak membebankan dan tidak perlu sedih gaji anda bakal dipotong sedikit untuk manfaat jangka masa panjang..

Jangan RISAU!! Ada banyak faedah atas potongan 0.2% atas gaji bulanan kita dengan Sistem Insuran Pekerja (SIP). Mari kita berkenalan sedikit dengan SIP.

APA ITU SIP?

Sistem Insurans Pekerjaan, (SIP) mula dilaksanakan pada Januari 2018 sebagai satu jaringan keselamatan sosial bertujuan membantu golongan pekerja yang kehilangan pekerjaan untuk mendapatkan bantuan kewangan segera selepas 7 hari pengesahan kehilangan pekerjaan dan mencari pekerjaan baru. SIp juga membantu pencarum yang hilang pekerjaan mendapat pekerjaan baru melalui program penempatan semula pekerja termasuk bantuan mobiliti.

FAEDAH SIP

Terdapat 6 Faedah Sistem Insuran Pekerjaan ini iaitu:

Penempatan Pekerjaan & Kaunseling Kerjaya

Menyediakan perkhidmatan dan sokongan pekerjaan kepada Orang Berinsurans untuk mendapatkan pekerjaan yang bersesuaian.

Elaun Mencari Pekerjaan (EMP)

Menyediakan elaun mencari pekerjaan bagi tempoh 1 – 6 bulan tertakluk kepada syarat kelayakan caruman dan kesediaan untuk bekerja semula

Elaun Bekerja Semula Awal (EBSA)

Menyediakan elaun bekerja semula awal sebagai insentif bagi menggalakkan Orang Berinsurans untuk kembali bekerja dengan segera.

Elaun Pendapatan Berkurangan (EPB)

Menyediakan elaun pendapatan berkurang bagi Orang Berinsurans yang bekerja dengan lebih daripada satu majikan dan telah kehilangan pekerjaan.

Elaun Latihan (EL)

Menyediakan elaun latihan harian sekiranya Orang Berinsurans menjalani latihan

Fi/Yuran Latihan (FL)

Membiayai yuran latihan Orang Berinsurans yang dibayar terus kepada penyedia latihan yang berdaftar

KELAYAKAN PEKERJA YANG DIINSURANKAN UNTUK TUNTUTAN

Semua pekerja yang diinsuranskan (dimaksudkan sebagai orang berinsurans) yang kehilangan pekerjaan kecuali:

Perletakan jawatan secara sukarela oleh orang berinsurans;

Tamat tempoh kontrak perkhidmatan orang berinsurans;

Penamatan kontrak perkhidmatan atas persetujuan bersama majikan dan orang berinsurans tanpa terma dan syarat;

Penyiapan kerja mengikut kontrak perkhidmatan;

Persaraan orang berinsurans ; atau

Penamatan kontrak perkhidmatan orang berinsurans disebabkan oleh salah laku.

Syarat kelayakan utama yang perlu dipenuhi oleh penerima faedah adalah mereka mesti mampu bekerja, bersedia untuk bekerja dan mencari pekerjaan secara aktif.

KADAR CARUMAN

Kadar caruman bagi Sistem Insuran Pekerjaan (SIP) adalah daripada 0.2% syer majikan dan 0.2% syer pekerja daripada gaji bulanan pekerja.

Kadar caruman adalah tertakluk kepada Jadual Kedua Seksyen 18 Akta Sistem Insurans Pekerjaan 2017. Semua majikan sektor swasta perlu membayar caruman bulanan bagi setiap pekerja. (Dikecualikan kepada penjawat awam, perkhidmatan domestik dan yang bekerja sendiri)

TAKRIF LIPUTAN

Semua majikan sektor swasta perlu membayar caruman bulanan bagi setiap pekerja. (Dikecualikan kepada penjawat awam, perkhidmatan domestik dan yang bekerja sendiri)

Pekerja adalah orang yang diambil bekerja oleh majikan di bawah suatu kontrak perkhidmatan atau perantisan. Kontrak perkhidmatan atau perantisan itu sama ada dalam bentuk bertulis atau secara lisan, nyata atau tersirat.

Semua pekerja yang berumur dari 18 tahun hingga 60 tahun perlu dicarumkan kecuali bagi pekerja yang berumur 57 tahun dan ke atas dan tiada caruman telah kena dibayar sebelum mencapai 57 tahun.

Takrif liputan caruman adalah tertakluk kepada had siling gaji yang diinsurankan (GYD) RM4000.00

Begitulah serba sedikit mengenai Sistem Insuran Pekerjaan. Jadi janganlah sedih gaji anda bakal dipotong untuk manfaat anda pada masa akan datang. Semoga info ini membantu anda.

 

 

 

5 CARA KAWAL EMOSI MARAH DI TEMPAT KERJA

By | Management | No Comments

5 CARA KAWAL EMOSI MARAH DI TEMPAT KERJA

Rasa marah dan emosi tak stabil adalah satu daripada ekspresi perasaan yang normal daripada manusia. Ada yang berpendapat jika rasa marah tidak diluahkan, ia dapat menyebabkan emosi terpendam akan menyebabkan lebih besar dan teruk, seterusnya menjejaskan kesihatan diri, emosi dan juga tekanan perasaan.

Perasaan marah yang tidak dapat dikawal sebenarnya menyebabkan perasaan marah yang tidak bertempat dan tabiat suka melayan perasaan tersebut. Ini akan menyebabkan diri sendiri berasa tidak tenang, tenteram dan sebagainya. Perasaan marah yang tidak terkawal menyebabkan masalah besar sama ada di tempat kerja mahupun di rumah.

Jom lihat 5  cara paling berkesan untuk kawal emosi marah di tempat kerja

  1. TARIK NAFAS DALAM – DALAM

Ini adalah cara yang paling berkesan dan bermanfaat untuk kawal emosi marah iaitu salah satu saraf yang berada di otak dapat menyampaikan isyarat ke tubuh anda untuk membuatkan otot lebih relaks. Jika ada sesuatu yang mengganggu fikiran dan menyebabkan emosi anda tidak stabil, maka segera tarik nafas dalam-dalam. Tarik nafas dalam secara perlahan-lahan sehingga kiraan 4 menggunakan hidung, tahan nafas dalam kiraan 2 dan hembuskan nafas perlahan-lahan dalam kiraan 4 menggunakan mulut. Anda akan terasa lebih relex dan terkawal.

  1. KATA – KATA POSITIF

Bercakap mengenai perkara positif kepada diri sendiri apabila emosi terganggu dan perasaan marah sedang menguasai diri. Jika anda mampu melakukannya anda adalah hebat kerana dapat mengawal perasaan sendiri. Ini kerana kata-kata dan perbuatan yang terjadi ketika marah menunjukkan sisi buruk diri anda sendiri. Kata-kata positif pada diri sendiri boleh mengawal tekanan darah yang sedang berlaku saat diri marah seterusnya mengelakkan tekanan emosi dan menjadikan anda lebih tenang dan terkawal. Kawal emosi marah anda di tempat kerja agar tidak mengganggu prestasi kerja anda di tempat kerja. anda haruslah berlajar untuk membahagikan antara personal dan tempat kerja.

  1. LAKUKAN AKTIVITI OUTDOOR

Pada hujung minggu anda disarankan untuk melakukan aktiviti luar yang mampu membuat anda tenang seperti berjoging di waktu pagi atau menghirup udara segar di waktu petang. Jangan terlalu berkurung dan melayani perasaan marah malahan anda kawal emosi marah anda agar tidak menjadikan anda tekanan . Lakukan aktiviti dengan gembira untuk mengubah mood anda pada waktu itu. Elakkan berfikir terlalu banyak yang menyebabkan anda berlaku kemurungan.

  1. MENDENGAR MUZIK

Ini adalah satu cara yang paling berkesan, tidak mengira golongan menggunakan cara ini untuk meredakan kemarahan yang mereka alami. Dengan mendengar muzik dapat memberi ketenangan dan menjadikan emosi lebih stabil dan teratur. Tahukah anda kalau kita dengar muzik yang slow ketika dalam keadaan marah dapat menstabilkan denyut jantung dan nadi pada paras normal.

  1. MAKANAN MEMBUATKAN ANDA GEMBIRA

Jarang didengari bahawa makanan dapat meredakan kemarahan. Tapi sebenarnya adalah lebih 70% mengakui bahawa makanan dapat meredakan kemarahan yang paling mujarab. Makanan dapat memberi kegembiraan dan juga ketenangan. Ramai yang menjadikan makanan manis untuk meredakan kemarahan dan memberi mereka ketenangan sebagai contoh, Ais Cream.

Hilde Group berharap dapat membantu anda untuk mengatasi kemarahan anda. Kadang kala kemarahan boleh membawa kepada kesudahan yang membinasakan.

 

mulakan perniagaan online | Hilde Group

3 ALAT PERCUMA MEMULAKAN PERNIAGAAN ONLINE

By | Tips Bisnes | No Comments

3 ALAT PERCUMA MEMULAKAN PERNIAGAAN ONLINE

Ramai usahawan di luar sana mengeluarkan banyak modal untuk memulakan perniagaan mereka dan ada diantara mereka yang mengeluarkan wang banyak untuk memulakan perniagaan. Konsep mereka 100% salah apabila membuat pinjaman dengan alasan mulakan perniagaan dengan menyewa kedai untuk berniaga. Mengapa perlu mengeluarkan wang yang banyak sedangkan ada pelbagai alat yang boleh digunakan secara percuma.

Di sini Hilde Group kongsikan ke anda alat untuk memulakan perniagaan secara percuma! tak perlu banyak modal untuk memulakan perniagaan online sedangkan masih ada yang percuma untuk digunakan.

  1. MENGGUNAKAN FACEBOOK

mulakan perniagaan online| hilde group

Dengan menggunakan akuan facebook personal anda sahaja sudah menjamin permulaan perniagaan anda dengan percuma. Kebanyakkan kenalan di facebook merupakan rakan dan kebanyakan mengenali diri anda dan di situ boleh menimbulkan kepercayaan daripada customer anda untuk membeli produk anda kerana lebih dikenali siapa penjual mereka. Tetapi harus diingati permulaan untuk anda memulakan perniagaan anda tidak sewajarnya membiarkan di facebook anda penuh dengan iklan produk yang bakal anda menjual. Perbanyakkan isi kandungan yang membawa kepada kebaikan tidak semata – mata anda ingin menjual untuk step anda memulakan perniagaan online.

2. MENGGUNAKAN WHATSAPP

mulakan perniagaan online | Hilde Group

Baru- baru ini telah tular di laman sosial whatsapp sudah mengeluarkan whatsapp khas untuk perniagaan. Ini memudahkan lagi anda untuk berniaga dan lebih dipercayai oleh pelanggan anda. Kebanyakan pengguna menggunakan whatsapp yang percuma ini untuk berinteraksi bersama pelanggan mereka kerana boleh dikatakan 90% daripada rakyat malaysia yang menggunakan aplikasi ini untuk berhubungan semasa sendiri. Ini menjadikan pelbagai cara untuk memulakan perniagaan online dengan menggunakan peralatan dan aplikasi percuma.

3. MENGGUNAKAN BLOG

mulakan perniagaan online | Hilde Group

Peredaran masa semakin pesat membangun dan zaman blog makin dilupakan. Kebanyakkan perniagaan tidak tahu bahawa penggunaan blog merupakan alat percuma untuk mendapatkan pelanggan. Kebanyakan pelanggan akan terus ke google untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk. Ini lebih mudah untuk pelanggan mengetahui kewujudan anda dan terus membeli dengan anda. Tidak perlu menggunakan duit yang banyak untuk memulakan perniagaan online anda.

Hilde Group berharap ini boleh dijadikan panduan untuk anda memulakan perniagaan anda dengan jayanya. Percaya dan yakinlah bahawa untuk memulakan perniagaan tidak memerlukan modal yang banyak. Tetapi daripada kehendak diri sendiri. Jika anda ingin berjaya anda haruslah mengetahui cara untuk menguruskan kewangan anda. Jangan sesekali terbeban dengan hutang.

 

[ BERITA GEMBIRA ] Coworking Space untuk disewa. Anda mempunyai masalah untuk melakukan kerja di rumah?? terdapat pelbagai halangan untuk  melakukan kerja sampingan anda. Hilde Group ada menyediakan tempat kerja dengan harga RM30 sehari!!! terus klik ( link ini ) .

Tempat yang selesa dan mempunyai pelbagai jenis kemudahan. Amatlah berpatutan dengan harga yang diberikan.

cara mudah mendapatkan pekerjaan | hilde group

CARA MUDAH MENDAPATKAN PEKERJAAN

By | Management | No Comments

CARA MUDAH MENDAPATKAN PEKERJAAN

cara mudah mendapatkan pekerjaan| hilde group

Kebanyakan graduan pada masa kini menghadapi kesukaran untuk mendapatkan pekerjaan kerana perlu bersaing dengan ramai lagi graduan di luar sana. Setiap Tahun banyak university di luar sana melahirkan ramai graduan baru menghabiskan pelajaran mereka.

Dengan keadaan sekarang ramai yang menghadapi masalah untuk mendapatkan pekerjaan. Hilde Group berbesar hati untuk membawakan cara mudah untuk mendapatkan pekerjaan. Harap ini dapat membantu anda semua.

Ramai graduan sudah menggunakan pelbagai cara untuk mendapatkan pekerjaan dan telah menghantar resume di pelbagai syarikat untuk dipanggil interview tetapi gagal untuk mendapat panggilan interview di syarikat berkenaan.

  1. SEMAK SEMULA CV ANDA

Anda masih ingat? Kali terakhir anda melihat CV anda? Dan berapa banyak syarikat yang anda telah menghantar resume tetapi gagal untuk mendapatkan panggilan interview di syarikat berkenaan??

Jangan mudah berputus asa, Anda renungkan kembali CV anda, adakah ringkas dan lengkap? Sambil anda membaca CV anda anggap diri anda adalah seorang pengurus kepada sebuah syarikat, apakah yang anda ingin mengetahui mengenai pekerja baru anda? Pastikan anda masukan perkara yang paling penting di atas dan kurang penting di bawah. Pastikan semua jelas dan mudah difahami. Jika belum lengkap dan anda berasa tidak berpuas hati teruskan melakukan perubahan di CV anda.

  1. BELAJAR BERCAKAP DENGAN YAKIN

Keyakinan pada diri amatlah penting untuk anda memperlihatkan diri anda daripada orang lain. Kelainan yang ada pada diri anda merupakan salah satu advantage untuk anda mendapatkan pekerjaan yang anda impikan. Jadikan diri anda lain dan unik untuk menjadikan diri anda lebih menarik  untuk menarik minat para penemu duga mengenal anda dan akhir sekali berjaya mendapatkan pekerjaan berkenaan.

  1. BERSIFAT TERBUKA

Jika anda adalah seorang fresh graduate yang baru melangkah ke dalam pekerjaan anda haruslah bersikap terbuka dalam mencari pengalaman terlebih dahulu. Jarang sekali yang mendapatkan pekerjaan yang selesa di waktu awal pekerjaan. Tambahan pada masa kini banyak graduan yang gagal mendapatkan pekerjaan kerana sering kali memilih pekerjaan mereka. Mulakan daripada bawah dan akhirnya kecapi pekerjaan yang anda idamkan. Cara banyak pengalaman kerana zaman sekarang lebih mementingkan pengalaman. Semakin banyak pengalaman yang kita miliki semakin tinggi value yang ada pada diri.

Jika anda memiliki 3 perkara di atas insyaAllah anda bakal memperoleh pekerjaan  yang impikan.  Tiada yang mustahil dalam dunia ini untuk anda kecapi. Melainkan anda berusaha sebaik mungkin.

Hilde Group menawarkan dewan untuk disewa dengan kadar harga yang mampu milik. Boleh terus ( klik di sini )

 

ciri customer service yang terbaik | Hilde Group

CIRI CUSTOMER SERVICE YANG TERBAIK

By | Management | No Comments

CIRI CUSTOMER SERVICE YANG TERBAIK

Di dalam sebuah perniagaan mestilah memerlukan customer service yang terbaik untuk membantu menyelesaikan masalah daripada para pelanggan. Customer service biasanya melalui dua perkara iaitu di dalam talian dan juga di luar talian. Untuk menjadi customer service anda haruslah mengetahui beberapa perkara di bawah. Ini merupakan tips untuk membantu anda melayani pelanggan anda.

  1. DAPAT BERKOMUNIKASI DENGAN BAIK

Perkara ini merupakan perkara yang sangat penting untuk menjadi customer service yang terbaik. Customer service haruslah menjaga setiap pertuturan dan bahasa adalah sopan, jelas agar pelanggan anda berasa selesa dan mudah memahami apa yang disampaikan. Customer service yang terbaik haruslah daripada kalangan yang penyabar kerana customer service memerlukan kesabaran yang sangat hebat untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh pelanggan.

  1. MEMAHAMI PRODUK YANG DIJUAL

Memahami produk yang dijual adalah sangat penting untuk menyakikan para pelanggan anda. Kebanyakan masalah yang dihadapi oleh pelanggan mengenai produk anda mencari customer service untuk membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi.

  1. MAKLUM BALAS YANG CEPAT

Sebagai customer service juga haruslah melayan pelanggan dan memberi tindak balas untuk menyelesaikan masalah dengan cepat dan pantas. Para pelanggan pasti ingin customer service yang cepat untuk berhubung dengan mereka selain dari menyelesaikan masalah yang mereka hadapi. Jika kita memberi tindak balas yang lambat ini akan memberi tanggapan negatif daripada pelanggan anda dan juga impak negatif kepada perniagaan anda.

  1. MEYAKINKAN PELANGGAN

Menyakinkan pelanggan merupakan salah satu hal yang sangat penting yang harus dikuasai oleh oleh seorang customer service. Cara menyakinkan pelanggan haruslah dikuasa dengan kenyataan yang betul dan dapat menarik minat pelanggan untuk membeli. Jangan sesekali menipu di dalam menjalankan perniagaan. Ini kerana loyal customer adalah sangat penting daripada mencari pelanggan baru.

  1. JUJUR DALAM SEMUA PERKARA

Sebagai Customer service juga kita haruslah bersikap jujur dan dilakukan secara konsisten. Jangan sekali anda bersikap tidak jujur kepada pelanggan anda untuk mengelak hilangnya kepercayaan daripada pelanggan anda. Kepentingan dalam sesebuah perniagaan adalah kepercayaan. Kepercayaan yang membuatkan pelanggan rajin untuk terus membeli produk kita. Itulah customer service yang terbaik.

Customer Service melambangkan kejayaan  sesebuah syarikat. Sesebuah syarikat yang berjaya dapat membawa customer service yang terunggul dan kebanyakan pelanggan merasa gembira ketika mendapat layanan daripada customer service berkenaan.

APA ITU COWORKING SPACE? | HILDE GROUP

Coworking Space untuk disewa boleh klik ( link ini )