was successfully added to your cart.
Category

About Hall

9 Steps to Getting a Perfect Wedding Hall

By | About Hall | One Comment

9 Steps to Getting a Perfect Wedding Hall l HildeGroup.com

Your big day is coming up real soon. You can’t wait to make it official. Both family and friends are excited to be a part of your big day. You want everything to be perfect. Weddings are about many intangible moments. A successful wedding reception depends on the choices you make. The wedding venue is the most crucial element which requires careful attention.

So, before the big day comes, make a wise choice and choose a perfect wedding hall to impress your attendees. Here are a few steps to guide you to choose the right wedding hall for your special day.

9 Steps to Getting a Perfect Wedding Hall l HildeGroup.com

1. Define your budget

Wedding planning comes with a lot of excitement. To avoid going over budget, map out the elements and list out a budget. Pen down the intricate elements ‘decoration’, ‘food’, and ‘photography’. By listing out a budget, it can assist you in choosing an amazing venue with a great service. Budget means an approximation of expenses that are allowed on each occasion. Before anything else, know the maximum amount that you can spend. After that, decide the location where the event has to occur. Look for offers online on wedding halls that are available. Lastly, choose the best option that is within your budget.

2. Evaluate the location

Location is an essential aspect when finalizing the wedding venue. The location should have ample space for organizing various events. For a local wedding, choose a venue which is easily reachable and accessible for the guests. The location should have ample parking space. Most of the time, venue booking is done without studying the locations. One needs to visit the site before finalizing the location to host an event.

Always select a wedding hall which has the following facilities:

  • Ample parking space
  • Venue can be located via GPS for attendees
  • Size accommodations
  • Great food options

3. Conduct proper research

Reading past reviews can help you decide which venues are worth exploring and which ones have red flags you should address when talking with the event coordinators. Banquet Halls illustrated online have customer reviews and ratings available. Most of them are genuine and can be relied upon.  Reviews can also offer information you might not have considered such as the value others received from hosting their wedding reception at a particular banquet hall. List out what’s special about each venue and then make a decision based on your budget and goals.

4. A roomy fit

It may sound obvious, but you need to make sure the room is large enough to accommodate the number of people on your guest list. The wedding hall may look enormous when it is empty, but wedding essentials, tables, chairs, a buffet, band or DJ setup, will fill it quickly. The best way to assess the size of a site is to go see it when another wedding reception with an equivalent guest list size is all set up.

5. Evaluate the wedding hall

Here are some of the things to look out for when evaluating the wedding hall:

  • Catering Services: Choose banquets with affordable catering services and unconventional food choices. You can even ask for customized decorated fruits corners. Drinks, cocktails can be arranged on demand. Any celebration is incomplete without the scrumptious sweets.
  •  Additional Services: Additional services includes valet parking, Wedding DJ, bridal makeup and more. Some banquet chains have an online specialist who takes care of the additional services bookings. Utilize their resourceful networks to get more facilities.
  • Safety Measures: When a lot of people are involved in a chaotic environment, a lot of things can go wrong. To keep the mishaps at bay, there are venues with appropriate safety measures. So you can be at peace of mind, first aid, fire safety, and emergency services should be on standby. Emergency power backup in case of unwanted power cuts is an additional facility. CCTV cameras should be allocated in the event space for venue safety.

9 Steps to Getting a Perfect Wedding Hall l HildeGroup.com

7. Check for backup plans

When organizing any kind of events, it is essential to have a backup plan in case anything goes awry. The most common problem that could happen during a wedding reception is the unexpected rise in the number of guests. Wedding planners encounter big and small challenges all the time. Arranging extra food, extra parking space, or even additional seats is never a challenge.

8. Book it well in advance

Last minute bookings may lead to other problems. Once you have set your wedding date, go ahead with pre-booking your wedding hall. The availability of banquet halls may vary depending upon the peak season demand. To be on track, it is recommended to book the venue six months prior to your date. Last minute bookings may cause you to lose great deals. If you book in advance, you will be able to save a lot.

9. Know your guest’s profile

Transportation and stay have always been a big issue. It is important to know your guest’s profiles. If it is a local gathering, guest will most probably use their own vehicles. All they will need is a parking space. For guests who live far away, you need to arrange for their pick, drop and stay.

Make a rough count of locals and outstation attendees so that it is easy for you to plan their stay.

 

If you are still wondering where to organize your wedding reception, why not opt for Hilde’s Banquet Hall.

Jardin Royale Transformational Hall is located at Star Avenue Lifestyle Mall, Shah Alam. This hall can be rented for all kinds of events, including a wedding reception. The hall is suitable for anyone who wants to have an exclusive dream wedding. Hilde Group will also provide 2 projectors, chairs, tables, free WiFi along with the hall rental and any other services you needed to make your events run smoothly. The hall’s location is only 10 minutes away from the Subang Airport, and free parking all day every day.

9 Steps to Getting a Perfect Wedding Hall l HildeGroup.com

9 Steps to Getting a Perfect Wedding Hall l HildeGroup.com

9 Steps to Getting a Perfect Wedding Hall l HildeGroup.com

If you are interested to rent out this hall for your wedding reception, click here or if you want to see the venue, feel free to contact us at 03-77347155 or 011-5659 3110.

Jardin Royale Transformational hall | Hilde Group

Sewa Dewan Murah Shah Alam & Kuala Lumpur

By | About Hall | No Comments

Hai Semua,

Ada tak sesiapa kat sini bercadang untuk melangsungkan perkahwinan tapi masih lagi tidak tahu dekat mana nak buat majlis perkahwinan anda untuk dapatkan sewa dewan murah? Hari ini Hilde Group nak kongsikan dengan korang keadaan Jardin Royale Transformational Hall. Ini adalah tempat wajib untuk anda potret kenangan hari bahagia anda.

First, Hilde Group nak belanja sikit gambar kat korang yang ada di dalam Jardin Royale Transformational Hall. Jum Lihat gambar di bawah.

Jardin Royale Transformational hall | Hilde Group

Jardin Royale Transformational hall | Hilde Group

Jardin Royale Transformational hall | Hilde Group

Mengenali Jardin Royale Transformational Hall:

Jardin Royale Transformational Hall beroperasi pada pertengahan tahun 2017. Jardin Royale Transformational Hall berlokasi di Star Avenue Lifestyle Mall berdekatan dengan Airport Subang. Jardin Royale Transformational Hall merupakan bangunan di dalam Mall Star Avenue untuk meraikan majlis perkahwinan, seminar, event dan sebagainya. Jardin Royale Transformational Hall menyediakan pakej sewa dewan murah serendah RM3000 sahaja.

Kenapa korang WAJIB guna dewan Hilde Group??

 Sewa dewan murah Gile!

 Berpenghawa dingin?
 Parking berlambak – lambak & FREE
 Dalam Mall Star Avenue Lifestyle Mall
 3 km je dari kwasa sentral
 Ada Bas pengantara dari kwasa sentral ke Star Avenue
 5 minit je dari Lapangan Terbang Subang
 Berdekatan dengan masjid
 Medan selera kat atas je
 3000sqft boleh memuatkan 300 Pax tanpa meja & 150 dengan meja.
 Kawasan Senang Cari
 2 Skrin LCD + projektor
 PA Sistem
 Sistem pencahayaan
 Carta flip
 2 WIFI
 Stesen penyegaran (kopi & teh aliran percuma)
 Bakeri & kopi (kos sendiri)

PROMOSI untuk BULAN ini harga hanya Serendah RM3000 setelah DISCOUNT RM500! banyak gila OFFER dan sewa dewan murah.

Jadi tunggu apa lagi? Jom CALL no ni untuk sebarang pertanyaan mengenai Dewan kami 👇

CALL ke 03-77347155
CALL ke 03-77347155
CALL ke 03-77347155

TIP MUDAH MEMILIH DEWAN PERKAHWINAN

By | About Hall | No Comments

TIP MUDAH MEMILIH DEWAN PERKAHWINAN

dewan perkahwinan | hilde group

Cuti persekolahan bakal menjelma tak lama lagi. Pasti banyak majlis perkahwinan bakal dijalankan. Tidak kiralah di kota mahupun di desa. Hilde group dengan besar hati ingin memberi TIP MUDAH MEMILIH DEWAN PERKAHWINAN untuk memudahkan urusan anda semua. Pemilihan dewan perkahwinan bukanlah perkara mudah yang boleh diambil sambil lewa. terdapat pelbagai jenis faktor yang harus diambil beratkan. Kerana majlis ini hanya berlangsung sekali seumur hidup anda semua, betul kan? jadi pemilihan dewan haruslah dipilih dengan betul dan teliti.

Tips memilih dewan perkahwinan adalah :

1.Survey Tarikh Kekosongan Dewan

Pastikan anda serve terlebih dahulu tarikh kekosongan dewan perkahwinan sebelum anda tentukan tarikh majlis anda. Ini adalah untuk mengelakan berlakukanya locatan harga yang mendadak kerana anda sudah tiada pilihan untuk booking dewan pada tarikh berkenaan jika kad kahwin telah dilakukan. pastikan anda memilih dewan dengan lebih awal untuk mendapatkan harga murah. Hubungi individu yang menguruskan tempahan dewan dan nego harga dengan baik.

2. Lokasi dan keluasan Dewan

Dewan yang berdekatan dengan rumah akan lebih memudahkan anda melakukan urusan persiapan majlis anda. Apabila tiba hari majlis, urusan anda dengan vendor yang akan melakukan kerja-kerja persiapan majlis mudah dipantau tanpa perlu berulang-alik dengan jarak yang jauh.  Selain itu, keluasan dewan juga haruslah ambil berat agar semua panggilan yang datang ke majlis selesa dan nyaman.

3.Kemudahan Dan Asas Dewan Yang Disediakan

Pastikan dewan dilengkapi dengan kemudahan asas seperti tandas, surau, penghawa dingin atau kipas dan bilik persalinan. Kebanyakan dewan menyediakan kemudahan asas ini. Jika mereka menyediakan kemudahan ini, pastikan anda membuat pemeriksaan terhadap keadaan kemudahan tersebut agar tidak menghadapi kesulitan di majlis gemilang anda. Yang paling penting pastikan penghawa dingin dan tandas berfungsi dengan baik.

4. Tempat Letak Kereta (Parking)

Untuk memastikan keselesaan tetamu anda, pastikan dewan yang anda tempah mempunyai tempat letak kereta yang luas. Ianya sangat penting bagi memastikan tetamu anda tidak berjalan jauh untuk mencari tempat letak kereta.

5. Dewan tidak bergema

Sekiranya anda menempah penyedia karaoke atau PA System, pastikan dinding dewan perkahwinan yang dipilih mempunyai ‘sound proof board’ atau penyerap bunyi. Ini penting untuk memastikan majlis anda tidak bergema dan mengganggu pelancaran majlis anda.

6. Buat Pemantauan Di Lokasi Dewan

Luangkanlah sedikit masa untuk datang ke dewan tersebut untuk melihat majlis orang lain dan kawasan sekitar dewan perkahwinan anda. Rasakan sendiri keselesaan dewan tersebut melalui pemerhatian anda dari jauh. Lihat pencahayaan dewan tersebut dan sebagainya.

Jika anda mempunyai masalah anda boleh melihat secara langsung Jardin Royale Transformation Hall di Star Avenue! semua kelengkapan lengkap beserta selesa. Anda boleh terus hubungi Cik Intan di talian 01156593110 untuk mengetahui maklumat lanjut.

 

dewan perkahwinan | hilde group

DEWAN PERKAHWINAN NAMPAK MEWAH, TAPI BAJET MURAH GILA!

By | About Hall | No Comments

DEWAN PERKAHWINAN NAMPAK MEWAH, TAPI BAJET MURAH GILA!

Kebiasaannya bila ingin berkahwin pasti banyak duit yang perlu dikeluarkan dan kena betul2 bajet sebab takut tak mencukupi atau terlajak bajet! Perancangan kahwin bukan sahaja dilakukan untuk majlis malah kewangan selepas majlis juga haruslah diambil berat. Sudah menjadi perkara utama pengantin untuk memikirkan tempat untuk melakukan majlis. Bagi memudahkan semua, mencari dewan perkahwinan adalah yang diutamakan.

Nak tahu dewan perkahwinan yang nampak mewah tapi bajet murah gila?

Berita terbaik buat semua bakal pengantin di luar sana!! Masih mencari dewan perkahwinan yang setaraf 5 bintang? tapi harga murah gila?? Pengantin di luar sana tak perlu mencari dewan perkahwinan di tempat lain kerana kini dewan perkahwinan sudah ada dewan setaraf 5 bintang.

JARDIN ROYALE TRANSFORMATIONAL HALL menawarkan dewan perkahwinan/dewan kahwin/wedding venue yang berkonsepkan tertutup dan exclusive. Ia mampu menampung 300 seats serentak.

Fuhh misi mencari dewan perkahwinan telah bermula kerana tidak lama lagi bakal menjelang cuti sekolah. Makin ramai pengantin di luar sana mencari dewan yang betul- betul bersesuaian kn? Jadi tunggu apa lagi? Boleh terus contact cik intan di talian 01156593110 mengenai dewan secara details. Hilde Group ada pelbagai tawaran yang menarik bakal menanti anda semua.

Selain dari menawarkan dewan kahwin di KL dan Shah Alam. Hilde Group juga menawarkan ruang yang sangat luas dan besar untuk mengadakan seminar, training, mesyuarat, training dan lain – lain aktiviti!

Jika anda masih mencari-cari bilik latihan atau bilik seminar, Hilde Group juga menawarkan perkhidmatan untuk fasiliti mengikut kehendak anda.

Terdapat banyak kemudahan yang disediakan. ini kerana JARDIN ROYALE TRANSFORMATIONAL HALL terletak di dalam Star Avenue Lifestyle Mall, kemudahan parking adalah percuma dan luas. Selain dari itu, kemudahan toilet adalah tersedia untuk semua pengunjung.

Terdapat pelbagai package harga yang menarik dan amat berbaloi dalam membuat keputusan untuk semua bakal pengantin.

Cuba bayangkan jika majlis perkahwinan anda dibuat di dalam dewan yang berharga mampu milik dan bertaraf 5 bintang? mengapa perlu membayar dengan harga yang mahal sedangkan terdapat harga yang murah dan boleh anda miliki?

Jadi kenapa masih berfikir panjang? terus direct contact cik intan di talian 01156593110 untuk booking dewan perkahwinan awal sebelum ada yang lain booking tarikh kesukaan anda semua.

Jom Lihat Video Dewan Jardin Royale Transformation Hall di bawah!

 

 

Keselesaan anda adalah kebahagiaan kami di Hildegroup.com

 

APA ITU COWORKING SPACE? | HILDE GROUP

APA ITU COWORKING SPACE?

By | About Hall | No Comments

APA ITU COWORKING SPACE?

APA ITU COWORKING SPACE? | HILDE GROUP

Mesti ramai masih tertanya-tanya apakah itu Coworking Space?

Seiring dengan perkembangan teknologi masa kini terdapat pelbagai perniagaan dan usahawan yang kian berkembang hari demi hari. Jadi sudah menjadi trend masa kini apabila syarikat perniagaan yang bekerja sendiri memerlukan tempat melakukan pekerjaan dalam sebuah bilik seperti Jardin lounge untuk melakukan kerja mereka. Kebanyakan peniaga yang tidak mempunyai pejabat boleh melakukan aktiviti pekerjaan mereka di tempat yang selesa dan terdapat banyak kemudahan yang disediakan. Pasti sukar mencari tempat untuk melakukan pekerjaan anda? Perlu berada di kfc, perpustakaan dan sebagainya untuk melakukan pekerjaan anda. Sukar kan? kerana berasa tidak selesa dan bising. Jangan risau kerana kini Hilde Group ada menawarkan Coworking Space untuk disewakan!

Coworking Space (ruang kerja) adalah sebuah tempat dimana semua individu yang memiliki latar belakang pekerjaan atau perniagaan bekerja dalam satu tempat kerja. Coworking Space menggunakan konsep terbuka dan sangat produktif untuk melakukan pekerjaan. Terutama sekali pada peniaga yang baru start memulakan perniagaan dan perlukan ruang untuk melakukan kerja bersama kumpulan di suatu tempat.

APA ITU COWORKING SPACE? | HILDE GROUP

Mengapa bekerja di Coworking Space dapat menjadikan lebih produktiviti dan kerjasama?

Seperti yang telah sedia maklum di atas, kerana Coworking Space terbuka maka akan menjadikan perkembangan yang positif antara perniagaan yang mahu mulakan perniagaan anda dan saling membantu. Anda akan dapat mengenali rakan perniagaan yang baru. Tidak  mustahil perniagaan anda yang baru bermula dapat membangun dengan jayanya.

Dengan ini telah dibuka tempahan untuk Private Business Lounge dengan harga serendah RM30/Sehari. Boleh (Klik di sini) untuk maklumat lanjut mengenai Private Lounge.

Amatlah berbaloi kerana terdapat pelbagai kemudahan yang telah disediakan dan paling best boleh lihat pemandangan kota yang sangat indah.

Private Business Lounge terletak di dalam Star Avenue Lifestyle Mall dan berdekatan dengan airport subang. Jadi amat sesuai untuk melakukan kerja bersama pasukan anda yang datang dari jauh.

Untuk tempahan boleh terus hubungi Cik Intan di talian 011-5659 3110 ( Cik Intan )

MENCARI DEWAN KAHWIN AREA KL DAN SHAH ALAM?

By | About Hall | One Comment

MENCARI DEWAN KAHWIN AREA KL DAN SHAH ALAM?

dewan kahwin | Hildegroup.com

Berita terbaik buat semua bakal pengantin di luar sana!! Masih mencari dewan perkahwinan yang setaraf 5 bintang?Kita tak perlu mencari dewan kahwin di tempat lain kerana kini dewan kahwin area KL kerana di Shah Alam sudah ada dewan setaraf 5 bintang. Nak perkahwinan ala-ala perkahwinan artis???? Sekarang dh terdapat di Shah Alam iaitu di Jardin Royale Transformational Hall.

dewan kahwin | Hildegroup.com

JARDIN ROYALE TRANSFORMATIONAL HALL menawarkan tapak perkahwinan/dewan kahwin/wedding venue yang berkonsepkan tertutup dan exclusive. Ia mampu menampung 300 seats serentak.

Fuhh misi mencari dewan kahwin telah bermula kerana tidak lama lagi bakal menjelang cuti sekolah. Makin ramai pengantin di luar sana mencari dewan yang betul- betul bersesuaian kn? Jadi tunggu apa lagi? Boleh terus contact cik intan di talian 01156593110 mengenai dewan secara details. Hilde Group ada pelbagai tawaran yang menarik bakal menanti anda semua.

Selain dari menawarkan dewan kahwin di KL dan Shah Alam. Hilde Group juga menawarkan ruang yang sangat luas dan besar untuk mengadakan seminar, training, mesyuarat, training dan lain – lain aktiviti!

Jika anda masih mencari-cari bilik latihan atau bilik seminar, Hilde Group juga menawarkan perkhidmatan untuk fasiliti mengikut kehendak anda.

Terdapat banyak kemudahan yang disediakan. ini kerana JARDIN ROYALE TRANSFORMATIONAL HALL terletak di dalam Star Avenue Lifestyle Mall, kemudahan parking adalah percuma dan luas. Selain dari itu, kemudahan toilet adalah tersedia untuk semua pengunjung.

Terdapat pelbagai package harga yang menarik dan amat berbaloi dalam membuat keputusan untuk semua bakal pengantin.

Cuba bayangkan jika majlis perkahwinan anda dibuat di dalam dewan yang berharga mampu milik dan bertaraf 5 bintang? mengapa perlu membayar dengan harga yang mahal sedangkan terdapat harga yang murah dan boleh anda miliki?

Jadi kenapa masih berfikir panjang? terus direct contact cik intan di talian 01156593110 untuk booking awal sebelum ada yang lain booking tarikh kesukaan anda semua.

Keselesaan anda adalah kebahagiaan kami di Hildegroup.com

Tips Memilih Dewan Perkahwinan|HildeGroup.com

Tips Memilih Dewan Perkahwinan

By | About Hall | No Comments

Tips Memilih Dewan Perkahwinan|HildeGroup.comTelah menjadi kebiasaan dan trend terkini majlis perkahwinan diadakan di dewan tidak kira di kampung halaman mahupun di kawasan bandar. Antara faktor utama pengantin memilih untuk mengadakan majlis di dewan berbanding rumah adalah disebabkan kawasan yang terhad di rumah dan keselesaan tetamu yang bakal hadir pada hari berkenaan. Ada yang ingin melakukan majlis di dewan perkahwinan kerana kasihankan keluarga masing-masing untuk mengemas rumah. Jadi sewa di dewan adalah jalan yang terbaik.

Selain itu, ada yang berpendapat mengadakan majlis di dewan lebih menjimatkan dan mudah diurus. Pengantin dapat menjimatkan kos menyewa kanopi dan dapat menjalankan majlis walaupun dalam keadaan cuaca hujan serta pemilihan tempat yang strategik dan mudah dicari adalah yang terbaik di dewan perkahwinan.

Tetapi bagaimana memilih dewan yang tepat? Ini yang sering terjadi bila anda tidak berhati-hati dalam pemilihan dewan. Ianya akan menjadi mimpi buruk sekiranya anda tersalah pilih dewan perkahwinan kerana perkahwinan sekali seumur hidup anda.

Berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda ambil kira sebelum menempah dewan perkahwinan anda.

  1. Availability Dewan

Pastikan anda tentukan tarikh majlis anda terlebih dahulu dan kemudian hubungi individu yang menguruskan tempahan dewan. Pastikan dewan tersebut mempunyai kekosongan tempahan pada tarikh yang anda pilih. Pilihan tarikh anda haruslah dibuat awal sebelum tibanya majlis anda. Tambahan pada waktu cuti sekolah kerana kebanyakkan pegantin berkejaran melakukan majlis mereka di hari cuti sekolah kerana hari berkenaan paling sesuai untuk melakukan majlis kenduri dan menempah dewan perkahwinan awal.

  1. Saiz Dan Lokasi Dewan

Dewan yang dekat dengan rumah akan lebih memudahkan anda melakukan urusan persiapan majlis anda. Apabila tiba hari majlis, urusan anda dengan vendor yang akan melakukan kerja-kerja persiapan majlis mudah dipantau tanpa perlu berulang-alik dengan jarak yang jauh. Juga pastikan saiz dewan bersesuaian dengan jumlah tetamu yang dijemput. Takut nanti jadi seperti tin sardin pula. Dewan yang mudah diakses dan tidak terlalu terpencil juga penting agar ianya mudah ditemui. Seperti dewan Hilde group berada di dalam Star Avenue Lifestyle Mall dan berhampiran dengan lapangan terbang subang dan amatlah senang untuk dijumpai.

  1. Kondisi Dan Kemudahan Asas Dewan

Pastikan dewan perkahwinan anda dilengkapi dengan kemudahan asas seperti tandas, surau, penghawa dingin atau kipas dan bilik persalinan. Kebanyakan dewan menyediakan kemudahan asas ini. Jika mereka menyediakan kemudahan ini, pastikan anda membuat pemeriksaan terhadap kondisi kemudahan ini. Pastikan kipas dan tandas berfungsi dengan baik. Ini membolehkan para tetamu yang hadir ke majlis anda tidak merungut panas dan berasa sangat selesa di majlis anda.

Tandas yang selesa, bersih dan tidak rosak adalah penting untuk kemudahan anda dan tetamu yang ingin melepaskan hajat

  1. Tempat Letak Kereta (Parking)

Untuk memastikan keselesaan tetamu anda, pastikan dewan yang anda tempah mempunyai tempat letak kereta yang luas. Ianya sangat penting bagi memastikan tetamu anda tidak berjalan jauh untuk mencari tempat letak kereta. Paling baik adalah apabila kawasan parking sangat luas dan tidak dikenakan sebarang caj parking.

  1. Dinding Serap Bunyi

Sekiranya anda menempah penyedia karaoke atau PA System, pastikan dinding dewan yang dipilih mempunyai ‘sound proof board’ atau penyerap bunyi. Ini penting untuk memastikan majlis anda tidak hingar-bingar. Selain itu, keadaan yang terkawal penting bagi memudahkan majlis anda berjalan dengan lancer.

6. Menepati Bajet

Akhir sekali, pastikan harga sewaan dewan menepati bajet anda. Tidak rugi bayar lebih jika kriteria di atas dapat di penuhi. Kebiasaannya, penyelia dewan akan meminta anda membayar deposit sewaan dan deposit kebersihan. Kebersihan dewan adalah tanggungjawab anda. Jika anda meninggalkan dewan dengan keadaan yang kotor, deposit kebersihan tidak akan dipulangkan. Ini kerana dewan yang disediakan adalah bersih dan kemas.

Tips Memilih Dewan Perkahwinan|HildeGroup.com Tips Memilih Dewan Perkahwinan|HildeGroup.com

Training, Corporate Seminar & Event Room Open For Rental

Cara Memilih Bilik Seminar di Shah Alam Dijamin Berbaloi

By | About Hall | No Comments

Cara Memilih Bilik Seminar di Shah Alam Dijamin Berbaloi| HildeGroup.comBukan mudah untuk memilih Bilik Seminar yang menawarkan harga dan tempat yang amat selesa. Kadang kala bilik seminar yang kita pilih tidak seperti yang diimpikan. Di sini Hilde Group berbesar hati ingin memberi cara memilih bilik seminar yang dijamin berbaloi dan selesa.

Keselesaan peserta dan juga penganjur adalah menjadi keutamaan anda! Jika tempat seminar yang disediakan tidak selesa, maka ia akan membawa kesan kepada pembelajaran yang bakal berlangsung. Selan itu, ia juga dapat menjejaskan prestasi peganjur kerana akan mendengar banyak rungutan mengenai masalah berkenaan. Dalam membuat keputusan keatas sesuatu perlulah bukan sahaja dilihat melalui harga semata- mata, malahan ke atas tempagt berkenaan juga haruslah diambil berat.

Jadi jum kita lihat “Cara untuk memilih bilik seminar yang dijamin berbaloi.”

Sebelum anda memulakan pencarian bilik seminar untuk event anda, terdapat beberapa perkara yang anda haruslah ketahui:

  • Budget
  • Bilangan peserta
  • Kawasan

Sebaik sahaja anda mempunyai idea tentang perkara tersebut, anda boleh memulakan pencarian anda untuk billik seminar yang anda inginkan. Pencarian tidaklah perlu terlalu lama kerana Hilde Group dapat menawarkan harga bilik seminar yang murah dan berbaloi.

Kemudian baru fikirkan 5 tips ini:

  1. Kos

Sebagai penganjur event yang pentingkan kos yang rendah, anda mungkin ingin mengambil kos tempat yang lebih berpatutan untuk membolehkan lebih banyak ruang dalam anggaran anda untuk makanan dan minuman dan hiburan. Hilde Group menawarkan dewan seminar yang luas dan selesa. Harga juga amatlah berpatutan.

  1. Lokasi

Lokasi yang selesa terdapat perkara yang berbeza untuk event yang berbeza. Untuk acara dengan peserta dalam lingkungan geografi yang terhad, tempat dalam jarak yang munasabah dari kebanyakan rumah atau tempat kerja yang hadir adalah yang terbaik. Walau bagaimanapun, jika ramai peserta akan pergi dari luar bandar, menganjurkan acara di tempat berhampiran dengan hotel mereka akan memberi manfaat. Lebih baik lagi, jika peserta ditempatkan di satu lokasi. Dengan ini, ia dapat mengurangkan kemungkinan peserta akan terlambat kerana traffic jam atau sesat. Dewan Hilde Group yang terletak berdekatan dengan lapangan terbang subang membolehkan mudah untuk dijumpai serta berada di dalam Star Avenue Lifestyle Mall. Amatlah selesa kan?

  1. Perkhidmatan dan Kemudahan

Penting untuk mengambil kira perkhidmatan dan kemudahan yang ditawarkan oleh tempat itu. Pertimbangkan yang berikut:

– Adakah tempat ini menyediakan katering untuk acara anda?

– Adakah ia mempunyai krew yang boleh bantu ada dalam segala aspek?

– Adakah tempat ini menyediakan kemudahan yang lengkap?

Anda perlu mengambil berat hal ini kerana anda adalah pelanggan dan anda mempunyai hak untuk membuat keputusan dan ia merupakan majlis mahupun bilik seminar anda.

  1. Parking

Ada parking disediakan? Berbayar? Percuma? Banyak? Sedikit?

Kerana kami ada pengalaman mendapat saman ketika menghadiri seminar kerana bilik seminar itu tidak mempunyai parking yang cukup. Jika di sini parking mall sangtlah luas dan paling berbaloi adalah percuma.

Oleh hal demikian, anda tidak perlu bersusah hati dalam memilih dewan seminar kerana di Jardin Royale Transformational Hall semua kelengkapan adalah lengkap dan dijamin selesa. Terdapat banyak trainer yang berprofil tinggi mengambil perkhidmatan kami dan mendapat harga yang murah dan berpatutan.

Cara Memilih Bilik Seminar di Shah Alam Dijamin Berbaloi | HildeGroup.com  Cara Memilih Bilik Seminar di Shah Alam Dijamin Berbaloi| HildeGroup.com

Untuk tempahan boleh terus hubungi no 01156593110 Cik Najihan – Kepuasan Anda Kegembiraan kami.

www.hildegroup.com